donderdag 13 februari 2014

Zo blij met jou!

Door alle (boek)winkels, uitgeverijen, reclameborden et cetera word je ermee bestookt: morgen is het valentijn. Vijf jaar terug vierde ik mijn eerste valentijn met mijn vriend en inmiddels is hij al een tijdje druk in de weer met de voorbereidingen voor onze vijfde valentijnsdag samen. Ik deel de mening dat valentijn vooral heel commercieel is, maar wat vind ik het altijd leuk als mijn vriend me weer verrast met een romantische picknick op de vloer voor de openhaard waar de televisievlammen lekker lopen te knetteren of een bevroren stuk ijs waar een ingevroren roos in zit met de tekst ‘mijn hart smelt voor jou’.  Tja, gruwel of smelt ervan, ik blijf het lief vinden!

Om in het thema van valentijn te blijven, wil ik een bijzonder prentenboek met jullie delen. Een prentenboek over verliefdheid en elkaar ‘gewoon’ lief vinden. Het boek is dit jaar uitgekomen bij Clavis, en wat was ik blij dat ik een recensie-exemplaar toegestuurd kreeg!

Zo blij met jou! gaat over Sofia en haar verwarrende gevoelens. Ze is verliefd op een jongen uit haar klas, maar ze weet niet zo goed wat daar mee aan moet. Vandaar dat ze advies vraagt aan haar oma, want die weet altijd raad. Oma vertelt over haar herinneringen aan verliefd zijn en hoe ze aan opa vertelde dat ze verliefd op hem was.
'Maar wat heb je hem dan precies gezegd?’ vraagt Sofia.                        'Dat ik hem van alle jongens het leukst vind,’ zegt oma vrolijk.

Het verhaal wordt prachtig geïllustreerd door de illustraties van Jenny Bakker. Iedere pagina is duidelijk met veel zorg samengesteld en de prenten zijn bijna magisch, zo mooi als ik ze vind. De illustraties sluiten nauw aan op het verhaal, maar als je beter kijkt zie je dat ook de illustraties een eigen verhaal vertellen. Een vogeltje dat stiekem met een sok wegvliegt, een kikker die zich verschuilt achter een blad van de pagalobloem of een jongetje dat dromerig van een dak kijkt naar Sofia.


Zo blij met jou! heeft een prachtige cover die nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Het liefst zou ik jullie enkele prenten willen laten zien, of eigenlijk één specifieke. Deze staat ook op de achterkant van het boek. Andere prenten van het verhaal kan ik niet laten zien omdat ik denk dat dat tegen de rechten van de uitgever ingaat, dus zullen jullie het boek toch maar eens zelf in de boekwinkel moeten doorbladeren. Ik ben zo blij met dit boek!

Zo blij met jou!
An Swerts & Jenny Bakker
Uitgeverij Clavis
€14,95

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het zo'n mooi boek! Ik ben zeker aan het overwegen het ook aan te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de mooie recensie, Bibi. Groet van de illustrator van het boek, Jenny Bakker

    BeantwoordenVerwijderen