woensdag 19 februari 2014

Versplinter me

Afgelopen zaterdag heb ik Versplinter me gekocht van Tahereh Mafi. Ik verheugde me erg op dit boek, want van het vorige tussendeel heb ik erg genoten. Die avond ben ik lekker in bed gaan liggen en begon ik te lezen. Voor degenen die niet weten waar de Juliette-trilogie over gaat een korte introductie zonder dat ik teveel hoop weg te geven.

Juliette heeft een gave, althans zelf ervaart ze het als een last: haar aanraking is dodelijk. Tja, niet erg fijn. Gelukkig zijn er enkele mensen die ze wel kan aanraken, waaronder haar vriend Adam. De regering wil Juliette voor zich winnen, zodat ze haar kunnen gebruiken als levend monster dat dood en verderf kan zaaien. Maar dan blijkt de aartsvijand van Juliette, Warner, toch niet zo vijandelijk te zijn als ze in eerste instantie dacht. In deel 2,5 vertelt Adam over zijn leven en de liefde die hij voor zijn broertje James voelt. De vorige delen bevatten vele hartstochtelijke scènes, die soms wel wat over de top zijn maar die de lezer doet zwijmelen. Dit boek vertelt over de keuze die Adam moet maken tussen Juliette en James. Van romantiek geen sprake.

Eigenlijk vond ik dit boek heel teleurstellend. Ik verheugde me op de zienswijze van Adam en dat hij zou beschrijven wat hij voor Juliette voelde. Waarom is hij zo door haar gefascineerd? Wat voelt hij precies voor haar? Voor ik het wist had ik het boekje (van een kleine zeventig pagina’s) uit en bleef ik wat verdwaasd voor mij uitkijken. Huh? Waar is de Adam gebleven die we uit de vorige boeken kennen? Ja, natuurlijk begrijp ik dat hij zich verantwoordelijk voelt voor zijn broertje maar dan mag hij nog wel even uiten hoe hij zich voelt. Of liever: wat hij allemaal voelt voor Juliette. Dit boek maakt dat Team Warner – sorry mensen die de serie niet kennen, dit is voor jullie heel onduidelijk – aan de winnende kant staat. Het boek leest op zich fijn, maar mist de romantiek uit de vorige delen. Hopelijk is het afsluitende deel van de serie – dat deze maand uitkomt – een stuk beter dan dit boek. Want ik vond het erg tegenvallen.
Sterren: 2 (van 5)

Versplinter me (deel 2,5 uit de Touching Juliette-trilogie)
Tahereh Mafi
Blossom Books
€9,95 

1 opmerking:

  1. Ik had precies hetzelfde gevoel als jij. Ik vond het weer wel leuk om te lezen hoe Adam het laatste stuk van Unravel me ervaarde en wat er gebeurde toen Juliette niet meer bij Adam en Kenji was. Ik ben nu in ieder geval nog meer benieuwd naar Ignite me :)

    BeantwoordenVerwijderen