maandag 10 februari 2014

Liebster AwardWat leuk! Ik ben vandaag genomineerd voor de Liebster Award door Manon van Keulen van kwetterelfje.blogspot.nl Een leuk blog waarop Manon stukjes schrijft over diverse onderwerpen. Ook schrijft ze op haar blog kleine verhaaltjes. Bedankt Manon voor de nominatie!

Maar wat is de Liebster Award precies? Deze award is in het leven geroepen om de kleinere bloggers (tot 200 volgers) een duwtje in de rug te geven en zo deze blogs wat meer aandacht te geven. Want tja, ehh waar is waar. Het is soms erg lastig om je (Nederlandstalige) blog onder de aandacht te brengen van het grotere publiek. Ik ben al heel erg blij met mijn kleine veertig volgers, al springt mijn hart iedere keer weer een beetje omhoog als ik zie dat ik een nieuwe volger heb.

Ik moet toegeven dat sommige van de aan mij gestelde vragen best lastig te beantwoorden waren. Hieronder volgen ze:


1. Waarom ben je deze blog begonnen?

Bibiesboeken ben ik begonnen doordat ik merkte dat ik meer wilde dan alleen het lezen van boeken. Ik wilde schrijven en anderen inspireren om sommige boeken ook te lezen. Ook ben ik heel nieuwsgierig en vind ik het altijd leuk om te zien wat andere mensen lezen en wat voor mening zij hebben over boeken. Maar het blijkt nog best lastig te zijn om in contact te komen met je volgers. Sommige volgers leer je een beetje kennen en eigenlijk zijn dat ook de mensen voor wie je schrijft omdat zij degenen zijn die wat van zich laten horen. Dit stimuleert tot verder bloggen. Daarom laat ik vaak korte berichtjes achter bij kleinere bloggers om te laten weten dat hun blog gelezen wordt!

2. Schrijf je liever weinig maar uitgebreid, of veel en kort?

Ik merk dat ik het liefst schrijf als ik ook echt wat te vertellen heb. Een tijdje terug was het een beetje rustig op leesgebied en toen zat ik een beetje vast. Ik heb een boekenblog en ik weet niet of mensen het dan leuk vinden om dan meer te lezen dan over boeken. Ik probeer daarom ook niet altijd te persoonlijk te worden omdat ik bang ben dat dit mensen afschrikt. Ehm, ik schrijf het liefst 2 a 3 keer per week. Echt lange stukken hoeven het niet te zijn, als er maar wel wat zinnigs vermeld wordt.

3. Welk genre voel je je het meest in thuis?

Young adult! Ik heb zelf de leeftijd van een ya en ik vind het aanbod geweldig. Het is zo divers. Maar ook lees ik graag populaire fictie zoals de boeken van Jonas Jonasson of thrillers van Lars Kepler. En vanzelfsprekend jeugdliteraire boeken, immers ik studeer Jeugdliteratuur! Ook struin ik altijd boekenblogs af voor nieuwe tips. Heb je een goed boek en wil je dat aanraden: stuur een berichtje!


4. Welke genre laat je het liefst links liggen?

Science fiction. Dat is een genre waar ik me niet in thuis voel. Ook lees ik weinig non-fictie boeken.

5. Kopen of lenen?

Nou... eigenlijk kopen. Maar ik heb inmiddels zo veel boeken dat ik ook weer moet verkopen om mijn huis niet helemaal vol te bouwen met boeken. Ik weet dat veel mensen zeggen dat een huis vol boeken mooi staat - en dat is in zekere zin ook zo - maar doordat ik anti-kraak woon is het voor mij erg lastig om de boeken te verhuizen. Daarom probeer ik boeken van de universiteits bibliotheek te lenen, maar dat terugbrengen... Zucht.

6. Nieuw of tweedehands

Dat maakt me echt niets uit. Een nieuw boek heeft iets fijns, maar een tweedehandsboek is een stuk goedkoper. Ook vind ik het altijd een leuk idee dat iemand voor mij het boek (hopelijk met veel plezier) heeft gelezen.

7. Liever je eigen boekenwereld scheppen, of verdwalen in die van een ander?

Zeker weten verdwalen in die van een ander. Laat mij maar zien wat anderen lezen, hoe zij een wereld vol boeken creëren. Bij deze vraag moet ik direct denken aan Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon. Prachtig. 

8. Als er een ramp zou uitbreken en je zou nog één boek kunnen redden, welk boek zou het zijn?

Mijn fotoboek? Die is mij toch wel heel veel waard. Eigenlijk zijn al mijn andere boeken te vervangen, de meesten zijn nog wel nieuw te verkrijgen of tweedehands te koop. Eigenlijk vind ik dit wel een grappige vraag want als je mij deze vraag twee jaar terug had gesteld, zou ik hoogstwaarschijnlijk een halve hartverzakking krijgen bij het idee dat mijn boeken allemaal in brand vliegen. Nog steeds geen fijne gedachte, maar ik probeer minder materialistisch te zijn. Ik wist niet dat het mij lukte, maar het is eigenlijk best bevrijdend om minder om spullen te geven. Valt er een bordje kapot van mijn servies, tja balen.. maar er is geen man overboord. En trouwens: het scheelt weer in verhuizen.

9. En wat zou het zijn als het niet per se een boek was?


Mijn vriend redt zichzelf hopelijk. (Oeps!) Dus wordt het mijn kat Kroel. Mijn lieve knuffeldier op wie ik stiekem heel erg verliefd ben. Ik vind hem heel stoer en duidelijk een kater. Als iemand over een 'zij' praat corrigeer ik diegene altijd met 'hij' of 'hem'. Heel vervelende eigenschap! Maar ja, hij is dan misschien ook wel een klein beetje vrouwelijk. Hij ligt nu te slapen op een tas en vanmorgen trof ik hem aan zoals hier op de foto. 

10. Wat is je grootste droom?

Eigenlijk is mijn grootste droom om gezond en gelukkig oud te worden. Klinkt een beetje cliché maar wat is belangrijker dan gelukkig zijn? Ja natuurlijk, het liefst heb ik een geweldige baan waar jullie allemaal stikjaloers op zullen zijn. Maar dan moet ik eerst achterhalen wat die baan is. Op dit moment lijkt het mij geweldig om de PR in te gaan voor boeken, maar eigenlijk lijkt het mij ook heel erg leuk om een eigen boekwinkel te openen met daarin een kleine lunchroom. Een leuke vintagestijl gecombineerd met tuttige kopjes.. ja dat zie ik ook wel zitten.

11. Wat is je levensmotto?

Ojee. Het probleem met een levensmotto is dat je die ook eigenlijk moet nakomen of dat je daar voor de volle honderd procent in gelooft. Ik zou willen zeggen: 'streef naar dat wat je gelukkig maakt', maar gelijktijdig voel ik de druk om bepaalde zaken te volbrengen die je op dit moment niet zo gelukkig maken. Snap je wat ik bedoel? Lekker optimistisch weer. Sorry..


De elf vragen voor de bloggers die ik nomineer. Lastig, want ik volg boekenblogs, maar ook blogs over taarten, zoetigheid, gezondheid et cetera. Dit wordt een bijzondere vragenlijst..

1. Wat vind jij zo leuk aan bloggen?
2. Waarom is jouw blog meer dan het volgen waard?
3. Wat maakt jou op dit moment het meest gelukkig?
4. Als je zou mogen kiezen tussen iedere dag een uur lezen of iedere dag een uur bakken, waar zou jij dan voor gaan? En waarom!
5. Het allermooiste boek dat je ooit gelezen hebt.
6. De allerlekkerste taart die je ooit gegeten of gemaakt hebt.
7. Wat is de meest bijzondere ervaring die je hebt meegemaakt met bloggen?
8. Wat moet iedereen volgens jou in huis hebben?
9. Hoe ziet jouw ideale huis eruit?
10. Wat maakt jou tot wie je bent?
11. Stel dat je over een bijzondere kracht kan beschikken (dit kan alles zijn, van onzichtbaar worden tot talen in 5 minuten leren spreken), voor welke kracht zou jij gaan?

Nu is het de bedoeling dat ik ook vijf mensen nomineer voor de Liebster Award. Lastig alleen dat eigenlijk iedereen deze prijs ongeveer al gewonnen heeft. Toch nomineer ik de volgende vier blogs omdat ik deze oprecht leuk vind en - voor zover ik weet - zij de award nog niet gewonnen hebben.

De door mij genomineerden zijn:
1. Taart en Zoet!
2. Inge leest
3. Granaatappel Design
4. Zoett

Nog even de spelregels:

- Noem degene die jou heeft genomineerd
- Beantwoord de 11 vragen die je van hem/haar gehad hebt
- Nomineer zelf 5 bloggers met 200 volgers of minder
- Bedenk zelf 11 vragen voor je nominaties
- Stuur de genomineerde bloggers er een berichtje over10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Bibi! Je verdient het! Laat die award maar snel jouw kant op komen ;-)....Over de toekomst....Ik zie mezelf nog wel eens op het feestje van jouw eerste boek of als een van de eerste klanten in je bijzondere boekenwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Wederom bedankt voor je leuke en lieve reactie. Als ik ooit een winkeltje begin, zal ik het je zeker laten weten! Gaan we gezellig aan de thee of koffie!

   Verwijderen
 2. Op zich heb je de award al als je de vragen beantwoord ;). Kwam ik ook achter toen ik er meer over op ging zoeken. :)

  Maar sowieso leuk dat je de vragen beantwoord heb en het zijn erg interessante antwoorden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, dank je wel voor het nomineren!! Zo ontzettend lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Laat je creativiteit maar lekker aan anderen zien!

   Verwijderen
 4. Dankjewel voor de nominatie! En wat leuk om jouw antwoorden te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Inge! En graag gedaan! Je hebt een interessant blog waar ik altijd graag even op rond snuffel.

   Verwijderen
 5. Gefeliciteerd met de Liebster award! Door de vragenlijst leer je de blogger wel een beetje kennen en het antwoord op de eerste vraag zou van mij kunnen zijn :-) Ik steun je nominatie voor Inge leest, mooie boekenblog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Antoinette! Leuk dat we om dezelfde reden zijn gaan bloggen. Ik heb je blog pas sinds kort ontdekt maar vind hem erg interessant. Ik kijk uit naar je recensie over Bid luister leef. Ik schrijf mijn scriptie over de geloofsopvattingen van Guus Kuijer, dus zit momenteel met mijn neus in de boeken over geloof. Weliswaar voornamelijk die van Kuijer, maar desalniettemin vind ik het leuk om recensies over gelijksoortige boeken te lezen. Veel blogplezier!

   Verwijderen