dinsdag 4 februari 2014

Opruimen

Eens in de zoveel tijd dan moet ik van mezelf het huis opruimen. Niet alleen de spullen herplaatsen, want tja.. daar komt het wel vaak op neer. Nee ik moet spullen weggooien of anders verkopen. Omdat ik anti-kraak woon is het niet handig om veel spullen te hebben, maar ik ben een echte verzamelaar. Niet van postzegels of fotolijstjes, maar wel van heel veel boeken. Als ik een boek zie dat ik graag wil hebben denk ik heel even na en probeer smoesjes te verzinnen waarom ik het zou mogen hebben. Deze smoesjes kunnen er als volgt uitzien:

1) Ik heb weer een aantal vakken gehaald voor mijn opleiding, dat verdient een cadeautje toch?

2) Ik rook niet

3) Ik drink niet (nou ja, die 3 glazen alcohol per jaar kan je nou niet echt drinken noemen)

4) Ik werk in een boekhandel dus ik moet natuurlijk wel goed advies kunnen geven

5) Boeken vallen niet onder troep (of zijn er mensen die daar anders over denken?)

6) Door boeken te kopen stimuleer ik het boekenvak. Héél belangrijk want ik wil zelf bij een uitgeverij terecht komen en dat houdt in dat er wel genoeg boeken verkocht (en door mij dus gekocht) moeten worden.

Herkennen jullie jezelf hierin? Ik heb naast de stapel van al uitgezochte boeken vandaag afscheid moeten nemen van een aantal boeken die ik erg leuk vond maar die ik misschien toch beter kan gaan verkopen. Denk aan de serie van Aprilynne Pike (Wings, Spells, Illusions, Destiny) of aan de boeken van Lauren DeStefano (Verwelken, Vrees, Verbreken). Maar ik probeer sterk te zijn en denk dan maar weer aan de boeken die ik kan kopen van het beetje geld dat ik voor de boeken vraag. Zucht...

7 opmerkingen:

 1. Ik herken me hier wel in hoor. Smoesjes verzinnen om boeken te blijven kopen doet denk ik wel iedere boekenliefhebber. Alleen het tegenargument dat ik nog zooooveel boeken op de kast heb staan om nog te lezen lijkt nooit zo goed bij mij door te dringen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm afscheid nemen van boeken...Lijkt me bijna onmogelijk.
  Waar verkoop je ze eigenlijk? Wie weet kan ik je dan sponsoren(en verzekeren dat ze een goed nieuw thuis zullen vinden) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik verkoop ze via marktplaats. Ik heet gewoon Bibi op marktplaats, dus als je zoekt op een van de boeken die ik hierboven noem kom je ze wellicht tegen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verkoop maar lekker, Bibi! Binnenkort weer een ritje Nederland en dan misschien weer met boeken van jou terug ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nou dan kan ik mijn boekenkast opnieuw uitruimen ;) Manon (van de reactie boven je) heeft een flinke order geplaatst. Maar ik heb besloten dat ik nog minstens 15 boeken moet uitzoeken, dus hopelijk zit er dan wat voor je bij. Mail me tegen die tijd maar eventjes, dan kan ik op die manier doorgeven welke boeken ik voor je heb :)

   Verwijderen
 5. Haha herkenbaar :-) Ik blijf ook maar boeken in huis halen onder het motte: het is voor m'n blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word daar zelf altijd heel gelukkig van, maar mijn vriend helaas wat minder. Die vraagt zich af waarom ik naast twee volle boekenkasten ook nog een reusachtige kist met boeken nodig heb en naast mijn bed drie stapels boeken heb liggen. Ik moet toegeven dat het rond mijn bed inderdaad momenteel wel een beetje een rommeltje is. En dan ben ik binnenkort ook nog eens jarig!

   Verwijderen