dinsdag 7 oktober 2014

Welke non-fictieboeken raad jij mij aan?

Ik lees eigenlijk voornamelijk fictie en dat is best jammer, want de laatste tijd heb ik wat meer non-fictie gelezen en dat is eigenlijk hartstikke leuk en leerzaam!

Ik wil jullie vragen om tips. Wat zijn jouw favoriete non-fictie boeken en welke daarvan raad je mij aan? 

Een rijtje met boeken die ik de laatste tijd heb gelezen:

Hoe een klein rotgodje God vermoordde - Guus Kuijer
Het doden van een mens - Guus Kuijer
Het geminachte kind - Guus Kuijer
Taal is zeg maar echt mijn ding & En dan nog iets - Paulien Cornelisse

Laat het mij hieronder weten of op twitter!

9 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf erg genoten van This Star Won't Go Out van Esther Earl en Leef! van Laura Maaskant. Beide boeken zijn best zwaar (onderwerp is de ziekte kanker), maar het is wel bijzonder ontroerend en inspirerend. Voor de rest ken ik weinig non-fictie, ben toch meer van de fictieve verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt NerdyGeekeFanboy! Ik heb inderdaad veel moois gehoord over Leef! van Laura Maaskant. Ik heb haar nu meerdere keren zien spreken op tv en ik vind haar wijze van denken en de manier waarop zij in het leven staat erg volwassen. Ik denk dat veel mensen van haar kunnen leren, inclusief ikzelf. Het andere boek zal ik opzoeken!

   Verwijderen
 2. Ik lees ook niet veel non-fictie, maar de non-fictie boeken die ik dit jaar heb gelezen vond ik wel heel tof, namelijk Sletvrees door Sunny Bergman en #Girlboss door Sophia Amoruso. Verder heb ik momenteel op mijn to-read lijst staan: Princesses Behaving Badly: Real Stories from History Without the Fairy-Tale Endings, The Wolf of Wall Street en Bossypants. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oe! Klinkt goed! Ik ben erg nieuwsgierig naar Sletvrees van Sunny Bergman. Ik vind haar erg tof, dus ben benieuwd naar haar boek. Ik zal de andere boeken even opzoeken, want afgezien van The Wolf of Wall street ken ik eigenlijk ken ik ze allemaal niet! Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 3. Into the wild van Jon Krakauer is echt een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb (je kent waarschijnlijk de film wel, die is op dit boek gebaseerd, maar ik vind het boek nog veel vetter). Ooh, en How to be a woman van Caitlin Moran!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Into the wild staat genoteerd voor mijn te-lezen lijstje! Bedankt Lisa!

   Verwijderen
 4. Ik lees vooral non-fictie over de twee wereldoorlogen en andere geschiedenis, maar ik weet niet of dat wel je genre is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind romans over WO-1 en WO-2 altijd erg interessant, maar ik weet nog niet of ik het interessant vind om non-fictie boeken hierover te lezen. Ik zal eens even in mijn vriends boekenkast neuzen. (Ja.. we hebben ieder onze eigen boekenkast) Bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen