zondag 19 oktober 2014

Not That Kind of Girl

Ik ben de afgelopen week druk bezig geweest met mijn scriptie. Het einde komt eindelijk in zicht. Toch heb ik de afgelopen week tijd gehad te lezen. Ik heb Valavond van Marita de Sterck bijna uit, wat ik van dit boek vind laat ik in de loop van de week weten. Ook heb ik een begin gemaakt in Wintervertelling van Mark Helprin. Voor dit boek wil en moet ik echt de tijd nemen, dus het duurt nog eventjes voor daar een recensie over verschijnt. 

Laatst poste ik dat ik meer non-fictie wilde gaan lezen. Daar ben ik direct mee begonnen! Op mijn werk zag ik Not That Kind of Girl liggen van Lena Dunham. Ik ken haar pas een klein half jaar als de maker van de HBO-serie Girls. Ik vind deze serie echt geweldig en had diepe bewondering voor Lena toen ik erachter kwam dat zij de bedenker van deze serie is. Ken je de serie al? Het gaat over vier meiden die in New York wonen. (Dat klinkt echt héél standaard, I know) Deze meiden lopen ieder tegen een probleem aan waar (bijna) iedere twintiger tegen aan loopt: relatieproblemen, seks, carrière et cetera. Nog niet gezien? Bekijk de eerste twee afleveringen en oordeel zelf.


Ik ga nu weer snel verder aan scriptie, zodat ik weer lekker verder kan lezen in mijn boeken vanavond. 

Hoe lijkt Not That Kind of Girl jou?


4 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek al gelezen en ben nu ook bezig met het kijken van de serie. Ik vind beide erg leuk! Succes met je scriptie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Annabel!

   Leuk dat je het boek al gelezen hebt en dat je direct de serie bent gaan kijken. Ik ben benieuwd of je veel autobiografische elementen terugvindt in de serie!

   Verwijderen
 2. Ik heb nog geen "hebberige" gevoelens bij dit boek en de serie...wie weet maak je me binnenkort enthousiast.
  Veel succes met het afmaken van je scriptie, de laatste loodjes.....
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marianne!

   Wat betreft de serie: het moet wel een beetje je ding zijn. Het is vrij expliciet en ik moet toegeven dat ik bij sommige scènes wel even oplette of de buurvrouw niet net langsliep toen ik het buiten aan het kijken was, hihi.

   Maar wie weet zie je op een dag een aflevering en dan kan je zelf oordelen! Fijne dag!

   Verwijderen