dinsdag 16 september 2014

Geen internet, drama!

Deze week verhuizen mijn vriend en ik naar ons nieuwe appartementje. Helaas heeft mijn huisgenoot het internet al afgesloten en duurt het nog wel even voordat het internet in mijn volgende huisje is aangesloten. Hierdoor ben ik dus even wat minder te vinden op dit blog en kan het zijn dat ik dus minder reacties geef op jullie reacties.

Gister heb ik De Bijbel voor ongelovigen: Het begin Genesis uitgelezen. Als je geïnteresseerd bent in Bijbelse verhalen, maar dan in een nieuw jasje is dit het juiste boek. Ik heb er erg van genoten en vind de personages die de verhalen vertellen erg goed gekozen. Van huis uit ben ik niet al te streng katholiek opgevoed waardoor ik veel verhalen al vergeten was. Dit boek heeft de verhalen weer een leven ingeblazen in mijn hoofd, weliswaar wel op een nieuwe manier. 

Verder heb ik gister het tweede deel van de Allerzielen serie uitgelezen van Deborah Harkness: Schaduw van de nacht. De eerste 250 pagina's vond ik even doorzetten, want ik kon er maar moeilijk inkomen. Het eerste deel las ik in een ruk uit, dus ik verbaasde me een beetje dat ik nu zo lastig in het boek kwam. Gelukkig veranderde dat en vond ik het boek vervolgens weer helemaal leuk! Gisteravond in het derde deel begonnen en met pagina één was ik al verslaafd. Helaas heb ik niet al te veel tijd in verband met mijn scriptie en de verhuizing, maar ik hoop hem binnenkort lekker uit te lezen.

Met welk boek ben jij nu bezig?

1 opmerking:

  1. Hoi Bibi, allereerst veel succes met de verhuizing en alle drukte eromheen! Een groot voordeel van verhuizen is dat het zo lekker opruimt! (Boeken!!!) Ik heb net "De lach en de dood" van Pieter Webeling uit en ben begonnen in een boek van de boekenlijst van zoonlief, "Percy Jackson en de bliksemdief". Ik houd wel van wat afwisseling maar mijn hoofd is nog behoorlijk vol van het verhaal over het concentratiekamp. Ondertussen zijn alle leesboeken van de boekenlijsten voor dit schooljaar aangekomen. Met drie kinderen is dat best een leuk aantal. Aangezien ik alles wil lezen wat hier binnen ligt weet ik niet waar ik moet beginnen! Groetjes van Marianne

    BeantwoordenVerwijderen