zondag 7 september 2014

Allerzielen - Deborah Harkness

Een week of drie terug kregen we bij de winkel waar ik werk deel 2 binnen van de boekenreeks van Deborah Harkness. Ik was een beetje verbaasd, want waar was deel 1? En hoe dachten de mensen die dit boek hadden uitgezet dat ik het ging verkopen? Immers, ik raad altijd eerst het eerste deel aan om te lezen want je gaat niet zomaar midden in een serie beginnen. Zonder te weten waar de serie over ging, bestelde ik deel 1 voor mezelf. En op dit moment zou ik willen dat ik dat niet had gedaan...

Allerzielen is het eerste deel van een driedelige serie die gaat over Diana Bishop. Diana komt uit een belangrijke heksenfamilie voort, maar heeft de magie op zevenjarige leeftijd afgezworen nadat haar ouders werden vermoord. Ze richt zich met volle overtuiging op haar studies en weet zich op te werken tot een vooraanstaand historicus die zich bezighoudt met de geschiedenis van de natuurwetenschap. Haar specialisme is alchemie. 

Wanneer Diana op een dag een manuscript aanvraagt, merkt ze dat dit boek vol magie zit. Ze twijfelt: zal ze toegeven aan haar magie of zal ze het werk strikt wetenschappelijk benaderen? Ze besluit voor het laatste te gaan, maar zonder dat ze er erg in heeft ontdoet ze het manuscript van een krachtige betovering. Tientallen schepsels - demonen, vampiers en heksen - zijn hongerig naar de informatie die in dit werk staat en stromen massaal naar de verblijven van Diana toe. Zo ook Matthew, een waanzinnig knappe vampier waar andere schepsels voor terugdeinzen. Diana wordt geteisterd door de schepsels, maar Matthew besluit Diana te beschermen. En tja.. hoe zal dit verder gaan? 

Waarom baal ik dat ik dit boek heb gekocht? Eigenlijk is dat heel gemakkelijk: het boek is TE VERSLAVEND!! Binnen twee dagen las ik een pil van bijna 650 pagina's uit. Tot in de vroege uurtjes bleef ik lezen, terwijl ik wist dat ik de volgende dag weer vroeg op moest om mij op mijn scriptie te kunnen richten. Wat ik heel erg aan dit werk waardeer is dat het hoofdpersonage een keer niet een zestienjarig meisje is. Deze heks is in de dertig waardoor het verhaal een wat volwassener uitstraling krijgt. Ik ben gek op YA-verhalen met tienerhoofdpersonages, maar dit is een keer een verademing! Diana is slim maar komt niet over als een onzeker meisje dat niet doorheeft dat ze slim en knap is. Nee, deze meid weet dat ze hooggeschoold is en komt op mij niet als het ultieme knappe meisje over. Deze dame heeft ook last van pluizig haar en donkere wallen onder haar ogen. Eindelijk: herkenning!

Nadat ik Allerzielen uit had gelezen was ik zo blij! Mijn gedachtegang ging als volgt: nog maar zes uurtjes en dan moet ik opstaan en over acht uur moet ik bij de boekhandel beginnen en dat betekent dat ik over twaalf uur in mijn pauze meteen kan beginnen met het lezen van De schaduw van de nacht. Helaas was het mega druk in de winkel, dus verder dan drie pagina's kwam ik niet. Maar ik heb inmiddels deel 2 en 3 in huis en van dat idee geniet ik! Ik mag zo nog een uurtje lezen en dan moet ik drie uur aan mijn scriptie. Maar vanavond.. dan kan ik weer lekker verder lezen!


Ken jij deze serie al?

Sterren: 4

Allerzielen
Deborah Harkness
Uitgeverij Boekerij
€12,50

2 opmerkingen:

 1. Klinkt als een geweldig boek. i need it .. en het kost maar 12,50 voor een boek van over de 600 bladzijden :O ik vind gewoon geen reden om het niet te kopen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Tremblingpages! Laat je weten hoe je het boek vond?
   Liefs, Bibi

   Verwijderen