woensdag 21 mei 2014

Recensie preview De waarheid en andere leugens

Ik ben gister begonnen in het vooruitexemplaar van De waarheid en andere leugens van Sascha Arango. Het boek leest als een trein en ik hoop aanstaande zondag een recensie te kunnen plaatsen. Dit boek is in Duitsland al een groot succes en wereldwijd worden de rechten van dit boek aangekocht. 

Voor de nieuwsgierigen de tekst op de achterflap

Henry is een succesvol schrijver. Hij is elegant, ruimdenkend en bijzonder gevaarlijk. Want Henry is een gentleman-oplichter, die een heel aangenaam leven voor zichzelf gecreëerd heeft. Per ongeluk wordt zijn vriendin zwanger van hem. Nu moet hij zijn vrouw wel alles vertellen. Hoewel, moet hij haar echt alles vertellen? Dat zou zijn bestaan totaal ontwrichten. Het zou eenvoudiger zijn om zijn minnares uit de weg te ruimen. Maar uitgerekend bij die actie maakt Henry een onherstelbare fout.

Sascha Arango stelt de vraag waar de waarheid ophoudt en waar het grijze gebied van de leugen begint. Daarbij vertelt hij het ongemeen spannende verhaal van Henry, die vrij van hoogtevrees aan de rand van de afgrond staat. Hij laat ons een man zien die zich altijd heeft weten te onttrekken aan de consequenties van zijn handelen - tot hij een stap te ver gaat. 

Hoe lijkt jou dit boek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten