vrijdag 7 juni 2013

Eerlijk duurt het langst

Over het algemeen zijn chicklits geschreven volgens het standaard riedeltje: een vrouw ontmoet een man, maar hij is onbereikbaar of het is direct duidelijk dat het geen echte liefde kan zijn en ten slotte vallen ze als een blok voor elkaar. Vind ik dit vervelend? Nee.

Gister ben ik begonnen in Eerlijk duurt het langst van Kristan Higgins. Een boek met een tuttige roze voorkant en met zo’n klein fluffy hondje voorop. Over het algemeen worden bij chicklits de personages direct duidelijk gemaakt; ze is knap (maar ziet dat zelf niet), grappig (maar heeft dat niet door) en natuurlijk onhandig! Bij dit boek ook zo, wat mij in het begin een beetje irriteerde. Maar ach, het is wel direct duidelijk wat voor personages we voor ogen moeten hebben.

Het verhaal gaat over Grace, een single vrouw van begin dertig. Ze is het zat dat iedereen medelijden met haar heeft dat ze nog vrijgezel is. Vandaar dat ze op de bruiloft van haar nichtje verzint dat ze een geweldige man aan de haak heeft geslagen: kinderarts en o zo lief. Iedereen slikt het voor zoete koek en de leugens zijn er uit voor ze er erg in heeft. Dan krijgt ze plotseling een nieuwe buurman – Callahan O’Shea – een heel lekker hapje met een duister verleden. Om duidelijk te maken dat hij geen versierpoging hoeft te ondernemen vertelt ze hem over Wyatt, haar vriend. Maar wanneer ze haar buurman beter leert kennen, beseft ze dat Wyatt haar eerder in de weg staat dan haar goed doet.

Een heerlijke chicklit waarbij ik meerdere malen hardop heb gelachen. Higgins doet zeker niet onder voor Mansell. Wat het boek ook iets beter maakt dan de standaard chicklit zijn de verschillende verhaallijnen. Een fijn boek voor op vakantie of lekker in het zonnetje!

Sterren: 4

Eerlijk duurt het langst
Kristan Higgins
Harlequin
€7,95

Geen opmerkingen:

Een reactie posten